Gevelsteigers

Voor de gevelsteigers heeft het vakgebied en de toepassing van “restauratie” een specialisatie ingenomen binnen ons bedrijf. In de afgelopen 30 jaar is in dit vakgebied een unieke ervaring en specialisatie opgebouwd om deze projecten met de juiste oplossingen in maatwerk, kwaliteit en uitvoering op maat te realiseren voor elk project.

Gevelsteigers zijn in meerdere klassen in te delen zoals de Richtlijn steigers aangeeft, klasse 1 tot en met 6. Daarnaast zijn er specifieke functies en toepassingen voor gevelsteigers weggelegd zoals ruwbouwbeveiliging, stortsteigers, omloopsteigers, etc.

Voor elk type en voor elke functie hebben wij specifieke producten die deze eisen voor de gevelsteigers kunnen invullen.

Hierbij valt te denken aan “lichte steigers” conform klasse 2, “zware steigers” conform klasse 4 en “bevoorradingssteigers” conform klasse 6. Tevens kan met specifieke hulpmiddelen of onderdelen een aanvullende functie aan de gevelsteiger worden toegekend, zoals uitschuifkortelingen, krimpfoliekapconstructie, consoles, tralieliggers, steigergaas of geheel ingepakt met krimpfolie.

De “lichte” gevelsteigers in klasse 2 kennen een maximale vloerbelasting van 1,5 kN/m2 (150 kg/m2) die met name bedoeld zijn voor onderhoudswerkzaamheden aan het bouwwerk zoals schilderen, gevelreiniging en kleine reparaties.

De “zware” gevelsteigers in klasse 4 hebben een maximale vloerbelasting van 3,0 kN/m2 (300 kg/m2) die voor vele doeleinden in de nieuwbouw en ingrijpende renovatie geschikt is. Hierbij valt te denken aan metselsteigers, (HSB) gevelafbouw, leidekken, restauratie en herstel gevels, etc.

De “bevoorradingssteigers” in klasse 6 worden maximaal met 6,0 kN/m2 (600 kg/m2) belast. Dit komt overeen met maximaal 15 kN (1500 kg) per vak waardoor men pakketten met stenen en andere grote volumes/eenheden met bouwmaterialen met de kraan op de bevoorradingssteigers kan plaatsen t.b.v. een snelle bevoorrading.

Voor een optimale doorwerksituatie kunnen gevelsteigers met windreducerend gaas (50% of 90%) worden bekleed, tevens is het mogelijk om krimpfolie toe te passen voor het volledig inpakken van gevelsteigers. Deze opties kunnen worden gecombineerd met een krimpfolie kapconstructie die zowel in het lager gelegen gedeelte als tussenkap en/of boven op de gevelsteiger worden gemonteerd om de invloed van regen en wind op de gevelwerkzaamheden te minimaliseren of buiten te sluiten.

Al onze gevelsteigers kunnen door ons worden opgebouwd, waarbij wij ons geheel richten naar conformeren aan de Richtlijn steigers als de Europese normen die gelden voor gevelsteigers.

Bent u geinteresseerd of wilt u een afspraak maken?